Deri ürünleri; yapılarından dolayı kaliteli ve pahalı ürünlerdir. Hem şık hem de dayanıklı olması sebebiyle çok tercih edilen deri ayakkabıları uzun süre giymeye devam etmek istiyorsan, kullanımına ve bakımına özen göstermelisin. Doğru malzeme ve tekniklerle yapılan temizlik, ayakkabıların ömürlerini uzatacaktır. Temiz olarak, deri ayakkabı temizliği konusunda dikkat edilmesi gerekenleri ve püf noktaları sizler için derledik…

1) Öncelikle deri ayakkabı temizliğine ayakkabının üzerindeki kir veya kalıntıları yumuşak bir ayakkabı fırçasıyla temizleyerek başlanır. Deriye zarar vermemek adına yumuşak bir şekilde temizlenir. Ayakkabı bağlıklı ise bağcıkları çıkartılır.

2) Sonraki işlem; ayakkabının nemli ve yumuşak bir bezle yavaş ve yuvarlak hareketlerle silinmesidir. Suya birkaç damla sıvı sabun katılır. Bezi, sabunla karıştırılıp köpürtülen suyla ıslatabilir ve bu bezle ayakkabının her yerini silebilirsin. Eğer sabun kullanmak istemezsen, deri ayakkabı satan mağazalarda deri ayakkabıların temizliğine özel köpük ürünlerden satın alıp kullanabilirsin.

3) Bu aşamada ayakkabıların tekrar nemli bir bezle silip kuruması beklenir. Deri ayakkabılarındaki fazla sabunun çıkması gerekir. Ayakkabılarını serin bir odada kurutmalısın. Ayakkabılarını güneş altına ya da bir ısıtıcının yanına koymaktan kaçınmalısın çünkü ısı renk atmasına veya çatlamasına neden olabilir.

4) Deri ayakkabı spreyleriyle de ayakkabılar temizlenip parlatılır.

5) Deri ayakkabılar ıslak bırakılırsa üzerinde lekeler oluşur. Bu sebeple mutlaka kurulanmalıdır.

6) Deri ayakkabıları ortalama ayda bir kez deri ayakkabı cilasıyla parlatmak gerekmektedir.

7) Deri ayakkabı temizliğinde kullanılan bir diğer yöntem ise vazelindir. doğal ürünlerden en yaygın olanı vazelindir. Vazelin deriyi yumuşatır ve parlatır. Bir pamuğun üzerine sürülen vazelin tüm ayakkabıya nazikçe yedirilmesi işlemiyle vazelinle parlatma süreci tamamlanır.